Christelijke begrafenisonderneming PH van der Leer

Site name

Natuurbegraafplaatsen in de regio

Het begraven op natuurbegraafplaatsen neemt de laatste jaren sterk toe.

Een Natuurbegraafplaats is een begraafplaats waar overleden personen op een natuurlijke manier in een graf begraven worden. Deze begraafplaatsen hebben veelal een natuurlijk karakter en liggen dan ook meestal in natuurgebieden.

U kunt vooraf een plek reserveren waar u begraven wilt worden en deze wordt dan ook vastgelegd in een Akte van eeuwigdurend grafrecht en door een notaris ingeschreven in een register van Kadaster. Op een Natuurbegraafplaats is een eeuwigdurende grafrust gewaarborgd. Nabestaanden hoeven zich dan ook geen zorgen te maken over het verlengen van het grafrecht.

De graven worden niet voorzien van traditionelen grafstenen, maar er wordt meestal een boomstamschijf met de naam, de geboortedatum en sterfdatum, neergelegd op het graf, die na verloop van jaren ook vergaan. In dat opzicht is er geen ruimte voor een “getuigenis” van het christelijk geloof, zoals dat op reguliere begraafplaatsen en op grafmonumenten wel het geval is. Ook wordt het lastig om na verloop van jaren het graf nog te vinden, dan alleen aan de hand van de namen die de paden hebben op de begraafplaatsen of de gps-coördinaten.

Bij begrafenisonderneming P.H. van der Leer staan uw wensen of die van uw nabestaanden voorop, zolang dit past binnen onze christelijke identiteit.

We zijn bekend met verschillende natuurbegraafplaatsen, zoals Heidepol in Arnhem en Elspeterbos in Elspeet. Natuurbegraafplaats Prattenburg in Rhenen is nog in ontwikkeling. Hieronder vindt u een overzicht van deze verschillende Natuurbegraafplaatsen, de mogelijkheden en tarieven.

Wilt u informatie over een andere of specifieke Natuurbegraafplaats? Neem dan contact met ons op en helpen u graag verder.

Prattenburg

Prattenburg

Heidepol

Heidepol

Elspeterbos

Elspeterbos